SmartSign helpt u de toegang tot een webpagina, een webapplicatie of een deel van een website (intranet) beter te beveiligen middels sterke authenticatie.

Om toegang te krijgen tot een beveiligde webpagina of een beveiligde website dient de gebruiker naast een gebruikersnaam ook nog een van de authenticatiemiddelen te gebruiken die SmartSign ondersteund. Dit is two-factor authenticatie. De gebruiker moet iets weten én hij moet iets hebben.
Deze beveiliging kan ook als extra laag gebruikt worden naast een gebruikersnaam én wachtwoord, de zgn. multi-factor authenticatie.
De extra code kan via een token gegenereerd worden of via een app op een smartphone.

Het is eenvoudig om een website of een webpagina te beveiligen via een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar waarom is dat niet langer afdoende?

Er zijn een aantal redenen

 • Doordat organisaties alles nu in de Cloud zetten wordt het voor hackers veel eenvoudiger om een aanval uit te voeren.
 • Gebruikers kiezen maar al te vaak makkelijk te hacken wachtwoorden. Door SmartSign te gebruiken behoort ook dat risico tot het verleden.
 • Gebruikers vergeten regelmatig hun wachtwoord, zeker als dit iedere maand gewijzigd wordt. Door te werken met alleen een gebruikersnaam en een authenticatietoken wordt het voor de gebruiker makkelijker, hij hoeft alleen maar zijn gebruikersnaam te onthouden, en systeembeheer hoeft niet steeds accounts meer te resetten.
 • U weet niet wie de inloggegevens allemaal hebben. Wie maakt er gebruik van uw website zonder dat u daar controle over heeft of inkomsten van ontvangt? Een gebruikersnaam en wachtwoord is snel doorgegeven.
 • Wat als de lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden op straat komt te liggen door onzorgvuldigheid of een hack? Gebruikt u multi-factor authenticatie dan is er niets aan de hand.
 • En steeds vaker worden openbare WIFI netwerken misbruikt om mee te luisteren en zo de inloggegevens te bemachtigen. Of worden er valse WIFI netwerken opgezet met hetzelfde doel.

Een goede two- of multi-factor authenticatie geeft een extra laag van veiligheid en geeft overzicht in het gebruik van de website of webapp.
U weet zeker wie u toegang heeft verleend. En vanaf welk systeem, vanaf welk platform en welke locatie er wordt ingelogd.
De challenge-response authenticatie verhoogt de veiligheid doordat de authenticatie token de juiste code genereert, passende bij de unieke door de server gegenereerde code. Hackers kunnen dit niet vooraf berekenen en er niet op anticiperen.

Veiligheid en versleuteling
SmartSign is ontwikkeld door een bedrijf met een zeer ruime ervaring met softwareontwikkeling en IT security. Alle SmartSign communicatie is beveiligd met SSL/TLS gebruik makend van 2048-bit sleutels. Gebruikt voor de website, het Management System, de API en het OOB authenticatie mechanisme waarvan de SmartSign app gebruik maakt.

SmartSign biedt veiligheid en gemak
Sterke Two-Factor Authenticatie oplossing

 • Vervang wachtwoorden door makkelijke en veilige authenticatie
 • Eventueel Two-Factor authenticatie door de combinatie van wachtwoord én token
 • Controleer wie toegang krijgt tot uw webapplicatie of het bedrijfsnetwerk
 • Controleer uw applicaties in de Cloud
 • Voorkom hacken van onveilige wachtwoorden
 • Makkelijk en snel te implementeren
LEES MEER...