Clearswift biedt al ruim 15 jaar een aantal oplossingen voor het inhoudelijk scannen van Internetverkeer.

Organisaties versturen en ontvangen steeds meer informatie via het Internet. Social Media doet meer en meer zijn intrede. Social Hacking is meer een meer een gevaar. Het belang van het vastleggen en hanteren van een policy met betrekking tot het gebruik van het Internet is evident. In een dergelijke policy geeft men aan onder welke voorwaarden het web en de mail gebruikt mag worden, op basis van een persoon, afdeling, groep, functie en/of het gehele bedrijf. Te denken valt aan wat voor bijlagen ontvangen en verstuurd mogen worden (exe, com, jpg, gif, bmp, etc), wat verstuurd mag worden (bijv. vertrouwelijke informatie), welk taalgebruik niet gepast is (scheldwoorden, racistische opmerkingen, seksueel getinte teksten, etc), welke websites bezocht mogen worden aan de hand van blacklists en uitgebreide URL-categorie databases of via een actieve beoordeling middels een analyse van de website op inhoud (tekstinhoudelijk of grafisch). Naast de classificatie van het internet verkeer, bepaalt het Content Scanning product ook hoe met de betreffende informatie kan worden omgegaan.

SPAM blijft een groot probleem. Iedere organisatie krijgt meer en meer SPAM te verwerken die bijvoorbeeld gebruikers lokken naar onbetrouwbare sites. Het kost dagelijks vele productieve uren om deze berichten te verwijderen. Een actief SPAM-filter kan de hoeveelheid SPAM drastisch verlagen. Clearswift is hier enorm goed in. Dit voorkomt veel ergernis en productiviteitsverlies als gevolg van het doorklikken op links die voorkomen in SPAM.

Een Clearswift Gateway  weert internetverkeer dat ongewenst is of niet binnen het beleid past en houdt uw communicatie zuiver. Daarin wordt ook het scannen van virussen en het filteren van SPAM meegenomen.

LEES MEER...