In de huidige strijd tegen cybercriminaliteit heeft Sophos een forse sprong voorwaarts genomen. De nieuwe Sophos Central Endpoint Protection met de toevoeging van de Intercept X module biedt een erg goede beveiliging tegen infecties met APT virussen. Dit zijn de Cryptolockers, ook bekend als de randsomeware virussen. Bescherming tegen bekende maar ook onbekende zegenoemde “zero day exploits”.

Deze “Intercept X” module kan middels verschillende technieken aan de hand van het gedrag van een onbekend virus, herkennen dat het om een virus gaat, deze verwijderen en de eventuele schade terugdraaien. Of deze nu komt via het web, via een applicatie of kwaadaardige code. Deze techniek sluit een infectie door degelijke virussen vrijwel uit. Een andere belangrijke toevoeging is dat het beheer bij de Central Endpoint protection nu ook vanuit de Cloud gedaan kan worden, vanuit een zeer overzichtelijk management systeem. Dat maakt beheer op afstand een stuk eenvoudiger. Sophos kan al uw devices beveiligen. PC, tablet, Smartphone voor Windows, Linux en Mac. Daarnaast biedt de scanner allerlei extra beveiligingen die de kans van infectie door websites of downloads ook terugbrengt tot een minimum.

Via de beheer console krijgt u toegang tot de verschillende applicatie-, device-, en data-policies. Deze  kunnen worden afgedwongen via de endpoint agent. U kunt gebruik maken van de vooringestelde regels of u past ze aan naar wens. Toe te passen op een groep, een (aantal) device(s) of specifieke situaties.

  • De Web Controle en web filters werken binnen en buiten het eigen netwerk
  • Applicatie Controle biedt eenvoudige beheer over specifieke applicaties of categorieën
  • Device Control biedt beheer over verwijderbare media en mobiele devices
  • Data Control Data-loss prevention (DLP) biedt data beheer via af te dwingen regels