Anubis Anubis
 
Producten - Kopieerbeveiliging - Dinkey Web
  Dinkey WEB  

Toegangsbeveiliging / autenticatie voor webpagina's door middel van een dongle

Soms is het nodig om een deel van een website af te schermen voor een bepaalde groep gebruikers. Dit kunnen bijvoorbeeld clubleden, medewerkers of cursisten zijn. Dinkey WEB is dan een goede oplossing. Om toegang te verkrijgen dient de gebruiker te beschikken over een goede en geldige dongle. Deze kleine dongle past eenvoudig aan een sleutelbos.

Waarom niet gewoon werken met een gebruikersnaam en wachtwoord?
Voor sommige situaties is dat ook zeker afdoende. Helaas zijn deze gegevens ook makkelijk aan iemand anders te verstrekken. Zo heeft u dan meerdere gebruikers zonder dat u dit weet of merkt. En er zijn meer relevante situaties.
Als iemand wordt ontslagen moet de toegang voor die persoon worden verboden. Misschien beschikt hij nog over de gebruikersnaam of het wachtwoord van iemand anders?
Er is het risico dat iemand blijft proberen om in te loggen met steeds weer andere gegevens, net zo lang tot het lukt.
Een steeds grotere bedreiging is het geïnfecteerd raken van computers door keyloggers. Dit zijn programma's die de toetsaanslagen ongemerkt opslaan en deze gegevens doorsturen naar hackers. Die kunnen zo gebruikersnamen en wachtwoorden achterhalen en er misbruik van maken. Zeker in situaties of landen waar de veiligheid van openbare computers twijfelachtig is, geeft gebruik van Dinkey WEB veiligheid en zekerheid.
Een belangrijk aspect is dat het een simpel iets is. De gebruiker hoeft niets te onthouden. Hij moet alleen de dongle plaatsen. Het kan een klantenafdeling veel werk besparen als vergeten wachtwoorden niet meer gereset hoeven te worden.
Gemak en eenvoud. Is de dongle aanwezig en geldig, dan heeft de gebruiker toegang. En anders niet. Het werkt dus net als een normale sleutel.
Bovendien geeft u als organisatie aan de gebruikers een duidelijk signaal af: U neemt veiligheid serieus.

Hoe werkt het?
In de code van uw webpagina neemt u een klein stuk PHP of ASP.NET code op die, zodra iemand die webpagina wil benaderen, op zoek gaat naar een dongle in het systeem van de gebruiker. Wordt de dongle gevonden, dan kan de code verschillende validaties doen om te bepalen of het een geldige dongle is.
Automatisch wordt gekeken of het wel een van uw eigen dongles is.
Verder kan er gekeken worden of de in de dongle geprogrammeerde code goed is. Zo kunt u eenvoudig onderscheid maken tussen verschillende producten.
Ook kan het eigen unieke donglespecifieke serienummer worden uitgelezen. Dus een een-op-een check.
In de dongle is ruimte voor 8KB aan data. Deze kan ingelezen worden en op basis daarvan kan een actie door u worden bepaald.
Het is zelfs mogelijk om een verloopdatum uit te lezen of om een teller te lezen (en aanpassen).
Is de dongle niet (meer) geldig of niet aanwezig, dan bepaalt u wat te doen.

De dongle biedt echter meer mogelijkheden.
Omdat u informatie kunt lezen uit én kunt wegschrijven in de dongle, is het mogelijk om gebruikersgegevens op te halen of aan te passen. Vaak worden daarvoor cookies gebruikt. Maar als iemand wisselt van systeem dan werkt dat niet natuurlijk. Door de gegevens weg te schrijven in de dongle weet u zeker dat de informatie steeds voorhanden is. Zo kunt u bijvoorbeeld laten bijhouden wie welke cursus mag doen of al heeft gedaan. Of wat de score is.
Het is ook mogelijk om een teller bij te houden en die aan te passen. Zo kunt u bijvoorbeeld iemand een test 3 keer laten doen. Staat de teller dan op 0 dan kunt u deze weer ophogen door het verstrekken van een code.
Hetzelfde geldt voor verloopdata. Ook deze zijn aan te passen door de gebruiker een code te verstrekken die de data herprogrammeert. Deze codes zijn niet te misbruiken, dongle gerelateerd en eenmalig.

Welke dongle is geschikt?
Feitelijk kunt u iedere Dinkey Dongle Pro gebruiken. Deze geheel driverless dongle is eenvoudig in het gebruik, betaalbaar en eenvoudig te programmeren.
Met de Dinkey Dongle Pro kunt u een check doen op het "developers serial number", op de ingeprogrammeerde productcode of op het eigen donglespecifieke serienummer.
De Dinkey Dongle Pro Plus heeft ook verloopdata, tellers en een te lezen en beschrijven datagebied. Deze gegevens zijn door het verstrekken van een code aanpasbaar.

Wat is nodig voor Dinkey WEB?
Als u de Dinkey Dongle Software Developers Kit (SDK) besteld en een X aantal dongles van welk model ook, kunt u aan de slag. De SDK bevat voorbeeldcode en uitgebreide uitleg. De implementatie is reuze  eenvoudig.
En mochten er vragen zijn, dan hebt u recht op levenslange support en ondersteuning.
 
Tel: (+31)(0)13 5430055 Fax: (+31)(0)13 5439649