Anubis Anubis
 
 
WatchGuard Firebox X Core

Korte Beschrijving

De WatchGuard Firebox X Core is een volwaardige, erg complete, hardware gebaseerde firewall. De WatchGuard statefull packet firewall biedt uitgebreide functionaliteit voor het filteren van dataverkeer, authenticatie middels wachtwoorden, beveiliging tegen sniffing, spoofing en denial of service, een optionele webblocker. De Firebox heeft een extra adapter voor een DMZ (demiliterized zone) . Daarnaast biedt deze firewall NAT (network address translation), VPN (virtual private networking), centraal beheer vanaf meerdere werkstations en een Live Security Update Management systeem. Al deze functionaliteit zit standaard in de WatchGuard firewall. Zolang er een onderhoudscontract loopt op de firewall biedt WatchGuard tevens hardware replacement bij uitval.

Security Proxies Deze service maakt het mogelijk om filters te plaatsen op binnengekomen TCP/IP packets.
Stateful Dynamic Packet Filtering Deze service maakt het mogelijk om filters te plaatsen op elk TCP/IP packet van gebruikers, afhankelijk van de gekozen verbinding.
Spam Filter Filtert e-mail op steekwoorden. De mogelijkheden variëren van het registreren van e-mail tot het tegenhouden ervan.
Spam en AV blocker (optioneel) Stopt 97% van alle spam en virussen aan de hand van speciale technieken, automatisch bijgewerkt door een externe partij.
Port scan beveiliging Detecteren van netwerk scans. De mogelijkheden variëren van het laten registreren van scans tot het tegenhouden ervan.
Spoofing Detectie Beschermt het netwerk tegen ongewenste spoofing attacks van buitenaf.
Web Blocker (optioneel) Voorkomt het onnodig gebruik van internet. Met de web blocker kunnen websites geblokkeerd worden.
Poort Blocker Beschermt risico gevoelige TCP- en UDP-poorten binnen het netwerk tegen aanvallen van buitenaf.
Dynamische NAT Maakt het mogelijk om intern bekende IP-adressen verborgen te houden zodra een verbinding naar buiten tot stand gebracht is.
Gateway Antivirus voor email Controleert al het SMTP verkeer op virussen
Gateway Antivirus (optioneel) Controleert naast SMTP ook HTTP, TCP, DNS en FTP verkeer op virussen
Intrusion detection Detecteert het oneigenlijk gebruik van specifieke poorten
Intrusion prevention (optioneel) Blokkeert bijv. peer-to-peer netwerken en stopt o.a. bedreigingen die van binnenuit de buitenwereld toegang kunnen geven
Statische NAT

Zorgt voor een veilige doorgang van het in- en uitgaande verkeer via Internetservers binnen het netwerk.

User Authentication Zorgt voor authenticatie vangebruikers of groepen

Firebox X Core voorkant
Tel: (+31)(0)13 5430055 Fax: (+31)(0)13 5439649