Anubis Anubis
 
 
SMS Passcode

Korte Beschrijving

Toegang verstrekken tot een website met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is niet verstandig. Er zijn te veel risico’s aan verbonden.

Scammers lokken via social engineering mensen naar sites die gehackt zijn. Via deze sites worden er bijvoorbeeld keyloggers op de computer van de gebruiker ge´nstalleerd. Zo kan een hacker op afstand meelezen en gebruikersnamen en wachtwoorden afvangen.
Soms zit een keylogger in een stuk malware.
Gebruikers kunnen ook naar een site worden gelokt die lijkt op de site van bijv. de bank of het forum of het bedrijf, maar in werkelijkheid is het een nep site die alles wat je invult afvangt, dus ook het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord, zodat dit weer door hackers misbruikt kan worden.
En als een vreemde computer gebruikt wordt, is die dan wel veilig?
Regelmatig worden de gegevens die iemand invult in de bewuste velden bewaard. Als die niet worden verwijderd en de cache wordt niet leeg gemaakt, krijgt een ander zo toegang tot dit account.
Dit geldt ook bij gestolen computers waar “gegevens onthouden” is aangevinkt.
Te vaak worden te simpele wachtwoorden gebruikt. Hackers laten automatische systemen steeds proberen in te loggen met lijsten met veel gebruikte wachtwoorden.
Inloggegevens worden nog wel eens aan anderen verstrekt. Zonder logging van het gebruik zal dit niet snel achterhaald kunnen worden.

Om wel veilig in te kunnen loggen is dus een betere techniek nodig. Deze techniek heet OTP. One Time Password Authenticatie.
Naast gebruikersnaam en wachtwoord is dus ook een tijdelijk wachtwoord nodig wat maar eenmalig gebruikt kan worden. Dit wachtwoord kan gegenereerd worden via een “token” of een wachtwoord generator die het volgende wachtwoord uit een lijst toont. Of nog beter, de gebruiker ontvangt een wachtwoord per SMS.

Er zijn steeds meer (social network) sites die deze technieken toepassen. Nu wij allemaal “in the cloud” bezig zijn wordt dit steeds belangrijker.

Authenticatie via SMS is veruit de meest veilige, makkelijkste en goedkoopste oplossing.
Tegenwoordig heeft iedereen een GSM en zorgt er ook voor dat ze die dag en nacht onder handbereik hebben. Een mobieltje wordt niet snel vergeten.
Het is niet nodig om tokens te kopen en uit te reiken aan de gebruikers. Er is dus ook geen token management meer nodig.
De uitrol van SMS authenticatie kan in minuten gedaan worden, voor alle gebruikers in een keer.

Via slimme technieken kun je ook inzicht krijgen in wie wanneer heeft ingelogd, je kunt afhankelijk van een geografische locatie of ip adres bepalen of iemand mag inloggen. En heeft iemand zijn mobiel niet bij de hand dan kan hij optioneel gebeld worden op een gedefinieerd nummer waarbij het nummer wordt voorgelezen.

Dit slimme beheer helpt compliancy, verhoogt de veiligheid en het gemak, zowel bij systeembeheer als bij de gebruiker. En gemak geeft acceptatie. Dit gemak leid ook weer tot lagere kosten en minder support- en beheerproblemen waardoor dat de TCO veel lager is dan bij fysieke tokens.

SMS Passcode is een dedicated marktleider op het vlak van real-time Multi-factor Authentication. Het is de eerste oplossing met een wereldwijd OTP afleverplatform in combinatie met een zeer veilige log-in procedure, plug-and-play beveiliging die zonder ingewikkelde procedures kan samenwerken met standaard login systemen. En dit alles rond een zeer betrouwbare en schaalbare architectuur.
SMS Passcode valt op door zijn slimme doordachte opzet, klantgerichtheid en zeer goede support. Een sterk team met kennis van zaken.

SMS Passcode maakt gebruik van een mobiele telefoon als token om de OTP te ontvangen. De OTP wordt standaard als “Flash”-SMS verstuurd. Voordeel hierbij is dat de OTP direct op het scherm verschijnt.

SMS Pascode werkt probleemloos met verschillende vendoren zoals Cisco, Citrix, Microsoft, etc.

Lees verder bij uitgebreide productbeschrijving voor meer informatie of kijk naar de verschillende demo-video’s op de website van SMS Passcode.
Of probeer zelf de live demo en maak uw eigen testaccount aan.

Wilt u meer informatie? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Tel: (+31)(0)13 5430055 Fax: (+31)(0)13 5439649